Duurzame Energie Match is momenteel betrokken bij een aantal interessante projecten. Hieronder een samenvattend overzicht:

In opdracht van DCMR en de provincie Zuid-Holland onderzoek Duurzame Energie Match momenteel de milieueffecten van het gebruik Non Road Equipment bij stuwadoors en manieren om deze emissies te beperken. Wij voeren dit onderzoek uit in samenwerking met Boostlogix en onder mede begeleiding van Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam.  De eerste resultaten worden in oktober 2015 verwacht.

Onder de vlag van MOED geven wij invulling aan het project zonnepanelen op basisscholenzonnepanelen op gemeentelijke daken en “de energiearchitect“.  Dit laatste project is heeft een positief effect op de energietransitie, de werkgelegenheid en reintegratie op de arbeidsmarkt van mensen die werkeloos zijn geraakt in de bouwsector. Tot slot het project “Zonneklaar”: Een unieke samenwerking tussen de Brabants Zeeuwse Werkgevers en MOED om zoveel mogelijk daken van bedrijven in Brabant en Zeeland van zonnepanelen te voorzien.

De verworven kennis en ervaring in MOED brengt Duurzame Energie Match ook in de projecten van het Schiedams Energie Collectief:  Zoals de zonnepanelen op het Wennekerpand en de windturbine op Vijfsluizen.