Op 12 maart 2018 hebben Patrica van Aaken (Wethouder Duurzaamheid, gemeente Schiedam) en Merel Segers (Bestuurslid, coöperatie Energiek Schiedam) het Energiecafé op Hoogstraat 155A in Schiedam geopend, door een wirwar van geel/zwarte linten door te knippen, die een klein plantentuintje omsloten. Het plantentuintje stond symbool voor duurzaamheid en de linnenwirwar een metafoor voor heel veel regeltjes en andere hindernissen, die overwonnen moeten worden om uiteindelijk die duurzaamheid te bereiken.

Er waren veel mensen op de been om te luisteren naar:

  1. Een toelichting van Herman Gels over de geschiedenis van het pand en de functie van het Energiecafé in Schiedam
  2. De vragen van Merel Segers over de energiehuishouding bij de toehoorders thuis en een ranking van de verkiezingsprogramma’s van Schiedamse politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen obv  duurzaamheidsambities.
  3. De waarderende woorden van de wethouder over burgerinitiatieven tot energietransitie en duurzaamheid, zoals Energiek Schiedam, SEC en DUW!

Daarna was er tijd voor netwerken met een hapje en een drankje van cateringbedrijf De Beurs, alsmede de mogelijkheid om je in te tekenen voor proefritjes met een elektrische tuktuk of elektrische Nissan Leave

Zie hier een video in aanloop naar de opening van het Energiecafé

Zie hier een video tijdens de opening van het Energiecafé